Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami
Wpisany przez s.z.   
piątek, 21 czerwca 2024 13:08

Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami

Poznaj wyjątkowy produkt, który podbija serca miłośników kulinarnych doznań - Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami OLE! Ta warzywna przekąska łączy w sobie klasyczne smaki, tworząc kompozycję, która zachwyca. Dzięki dodatkom, czarnych oliwek i kaparów, klasyczne suszone pomidory zyskują nowe, jeszcze ciekawsze oblicze.

Na co dzień, w kuchni poszukujemy produktów, które, nie tylko wzbogacą smak naszych potraw, ale także dostarczą nam kulinarnych inspiracji. Suszone pomidory, znane ze swojego intensywnego smaku i aromatu zyskały szczególne miejsce w sercach smakoszy na całym świecie. W połączeniu z innymi składnikami tworzą wyjątkowe kompozycje, podkreślając charakter potraw na zwykłe i niezwykłe okazje.

Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami to produkt, który wynosi klasyczne suszone pomidory na nowy poziom. Czarna oliwka dodaje głębi, a kapary wyrazistości. Uzupełnieniem kompozycji jest aromatyczny olej z mieszanką ziół, który dodatkowo podkreśla i uwydatnia smaki wszystkich składników. Przekąska zamknięta w wygodnym słoiczku doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, dań mięsnych czy przekąsek z grilla. Co więcej, aromatyczna zalewa, w której zanurzone są składniki, może być używana jako baza do marynat, sosów czy dressingów.

Wypróbuj Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami OLE! w przepisie na Warzywa w mleczku kokosowym https://wole-ole.pl/recipes/warzywa-w-mleczku-kokosowym-z-suszonymi-pomidorami-z-czarnymi-oliwkami-i-kaparami-w-oleju-z-ziolami-ole/  i przekonaj się, że to więcej niż suszone pomidory.

Makaron ze szparagami, gorgonzolą i suszonymi pomidorami (dla 3-4 osób) - przepis

Składniki:

· opakowanie makaronu typu tagliatelle

· 1 pęczek szparagów

· 70g gorgonzoli

· 150ml śmietanki (30%, może być także 12%)

· 1 ząbek czosnku

· oliwa

· suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami Ole!

· sól, pieprz

Przygotowanie:

Szparagi myjemy, odrywamy twarde końcówki oraz główki, które odstawiamy na bok. Łodygi kroimy na centymetrowe plasterki.

Posiekany czosnek podsmażamy na oliwię, dorzucamy główki szparagów. Solimy, pieprzymy i smażymy kilka minut do miękkości.

W tym czasie nastawiamy makaron. Główki szparagów odstawiamy na bok, do miski i na tą samą patelnię dodajemy gorgonzolę oraz śmietankę. Dorzucamy suszone pomidory z oliwkami i kaparami. Dodajemy 1/3 szklanki z ugotowanego makaronu, miód i mieszamy, aż całość stanie się gęsta. Doprawiamy do smaku.

Makaron łączymy z sosem i podajemy na ciepło z główkami szparagów.

Więcej pomysłów na: www.wole-ole.pl 

/źródło - /